ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΆ ΚΑΤΑΛΎΜΑΤΑ από ιδιώτη σε ιδιώτη Καιρός για διακοπές
IHA Τουριστικά καταλύματα
531390

Ενοικίαση για διακοπές: Πώς θα κάνετε κράτηση;

Ήρθε η στιγμή να κάνετε κράτηση για τις επόμενες διακοπές σας. Να είστε απαιτητικοί, διότι έτσι οι ιδιοκτήτες θα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά τις προσπάθειές τους για τη διατήρηση της ποιότητας.

Αν θέλετε να ενοικιάσετε κάτι είτε κοντά στη θάλασσα, είτε στην εξοχή, είτε στο βουνό, η αναζήτηση είναι πάντοτε χρονοβόρα και απαιτείται να ξεκινήσετε νωρίς για να αποφύγετε την απογοήτευση. Υπάρχουν πολλοί προσφερόμενοι τύποι καταλύματος:

Αναζητάτε μια εποχιακή ενοικίαση;

Είναι η πιο δημοφιλής μορφή ενοικίασης μεταξύ ιδιωτών. Πρόκειται για ένα σπίτι, ένα στούντιο ή ένα διαμέρισμα που διατίθεται γενικά για χρονική διάρκεια μικρότερη των 3 μηνών.

Αναζητάτε μια καλαίσθητη ενοικίαση;

Είναι μια εποχιακή ενοικίαση που έχει το πλεονέκτημα να παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο και εξεζητημένο περιβάλλον.

Αναζητάτε μια πολυτελή ενοικίαση;

Είναι μια εποχιακή ενοικίαση ανώτερης κατηγορίας λόγω της κατάστασης και/ή του υψηλού επιπέδου εξοπλισμού της, που δικαιολογούν μια πιο υψηλή τιμή ενοικίασης.

Αναζητάτε να ενοικιάσετε ένα αγροτουριστικό κατάλυμα;

Είναι μια μορφή παραδοσιακής ενοικίασης σε αγροτικό περιβάλλον, η οποία μπορεί να σας προσφέρει επιπλέον δραστηριότητες που σχετίζονται με το περιβάλλον της (περίπατος με άλογο, καθημερινή ζωή στο αγρότημα, επίσκεψη σε κάστρα και κήπους, γαστρονομία, μαθήματα τοπικής κουζίνας...) αλλά και τράπεζα φιλοξενούμενων, αληθινή ζωή και ανακάλυψη της γαστρονομίας!

Αναζητάτε να ενοικιάσετε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο;

Γνωστό και με την Αγγλοσαξονική ονομασία «Bed & Breakfast», είναι μία μορφή ενοικίασης που πολλές φορές ξεπερνά το απλό δωμάτιο με πρωινό. Η υποδοχή των οικοδεσποτών θα ομορφύνει τη διαμονή σας, ενώ είναι συνηθισμένο φαινόμενο να πηγαίνετε ως ενοικιαστές και να φεύγετε ως φίλοι! Η τράπεζα των φιλοξενούμενων αποτελεί τόπο συνάντησης που ευνοεί την ανακάλυψη σε επίπεδο μαγειρικής αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο!

1 - Ενοικιάσεις για διακοπές: τρόπος χρήσης

Για να αποφύγετε την απογοήτευση, προτείνουμε να κάνετε τις έρευνές σας τηρώντας ορισμένους απλούς κανόνες: μάθετε να αποκρυπτογραφείτε το νόημα των αγγελιών, να απαιτείτε λεπτομερή περιγραφή και στο μέτρο του δυνατού, να ζητάτε φωτογραφίες της ιδιοκτησίας προς ενοικίαση. Ακολουθώντας αυτά τα προκατακτικά βήματα, μπορείτε να εξασφαλίσετε μια εμπειρία ενοικίασης χωρίς προβλήματα και επιτυχημένες διακοπές.

Από τις μικρές αγγελίες που πρέπει να αποκρυπτογραφήσετε, να προτιμάτε αυτές που είναι σαφείς, λεπτομερείς και περιλαμβάνουν φωτογραφίες.

Αναπόφευκτα, μια αγγελία γράφεται με κολακευτικούς όρους για να προσελκύσει την προσοχή σας. Μέσα σε λίγες λέξεις πρέπει να περιγραφεί το κατάλυμα προς ενοικίαση, με ακριβή και δελεαστικό τρόπο.

Διατύπωση... να διαβάζεται για παράδειγμα ως εξής: "Ενοικιάζεται βίλα, 6 ατόμων, με όλες τις ανέσεις, πισίνα, 5 λεπτά από την παραλία":

Το Internet προσφέρει τη δυνατότητα να περιγραφεί με ιδιαίτερα λεπτομερή τρόπο μια ενοικίαση για διακοπές και να απεικονιστεί με πολλές φωτογραφίες.

Μην σταματάτε στην περιγραφή που παρέχεται στην αγγελία και μη διστάζετε να επικοινωνείτε γραπτώς ή τηλεφωνικώς για να διευκρινήσετε περισσότερες λεπτομέρειες. Χάρη στις φωογραφίες, αποκτάτε πολύ πιο ακριβή ιδέα του καταλύματος. Αν η αγγελία σας συνοδεύεται από αρχείο βίντεο, μπορείτε να προσφέρετε "μια περιήγηση στην ιδιοκτησία". Να συμβουλεύεστε τις μαρτυρίες των υπόλοιπων διαδικτυακών επισκεπτών και αν το θέλετε, να επικοινωνείτε μαζί τους.

2 - Υποχρεωτική περιγραφή σημείων:

Καθένας που ενδιαφέρεται για μια ενοικίαση έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον ιδιοκτήτη, χωρίς καμία δέσμευση εκ μέρους του, μια περιγραφική κατάσταση των σημείων που πρέπει να αναφέρουν ορισμένο αριθμό στοιχείων:

Επίσης, πρέπει να υποδεικνύεται η απόσταση από διάφορα μέρη (παραλία, πίστες σκι...) και τοπικές υπηρεσίες (κέντρο της πόλης, καταστήματα) σε σχέση με την ιδιοκτησία προς ενοικίαση.

Οι όροι ενοικίασης (περίοδος ενοικίασης, τιμή, χρεώσεις που περιλαμβάνονται ή όχι...) πρέπει να επιβεβαιωθούν.

Το Internet διευκολύνει τη γρήγορη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ εκδρομέα και ιδιοκτήτη.

3 - Εγκεκριμένες και κατηγοριοποιημένες ενοικιάσεις

Τα εγκεκριμένα καταλύματα προσφέρουν κατά βάση μια αναγνωρισμένη εγγύηση ποιότητας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες που δεν είναι εγκεκριμένοι από τέτοια κριτήρια ποιότητας και το κατάλυμα που προσφέρουν δεν υστερεί σε ποιότητα από καμία άποψη. Προσοχή! Όλοι οι οργανισμοί κατηγοριοποίησης δεν είναι όμοιοι και δεν διαθέτουν το ίδιο επίπεδο επιλογής και παρακολούθησης (πρότυπα άνεσης, περιοδικοί έλεγχοι...).

4 - Όροι κράτησης μιας ενοικίασης για διακοπές

Υπάρχουν ελάχιστα, αν όχι καθόλου, κράτη που επιβάλλουν την υπογραφή νομικής συμφωνίας μεταξύ δύο ιδιωτών. Ωστόσο, σας συμβουλεύουμε να συντάξετε ένα συμβόλαιο για την αποφυγή κινδύνων με το κάθε συμβαλλόμενο μέρος να διατηρεί ένα αντίγραφο.

5 - Συμβόλαιο μίσθωσης

Ακόμη και στο Internet, το συμβόλαιο μίσθωσης πρέπει να έχει όσο το δυνατό περισσότερες λεπτομέρειες και να υπογραφεί και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη με τρόπο που να αποδεικνύεται, χωρίς αμφισημίες, ότι είναι νόμιμο σε περίπτωση που προκύψει διαφωνία. Ιδιαίτερα, συνιστάται να αναφέρονται:

6 - Ποσό προκαταβολής και όροι ακύρωσης.

Το ποσό και οι μέθοδοι πληρωμής της προκαταβολής καθορίζονται ελεύθερα από τον εκμισθωτή. Ωστόσο, η προκαταβολή είναι συνήθως μεταξύ 25 και 33% του συνολικού ποσού και απαιτείται το πολύ 6 μήνες πριν από την ημερομηνία ισχύος της μίσθωσης.

Καθορίστε με τον εκμισθωτή τους όρους σε περίπτωση ακύρωσης και σχετικά με την επιστροφή της προκαταβολής που προπληρώθηκε.

Δείτε επίσης :
Λάβετε μέσω email ό,τι καλύτερο προσφέρει η σελίδα μας.
Εγγραφείτε για το ενημερωτικό δελτίο